IJsbreker Bert Leegwater - Kijk altijd het beest in de bek

Kijk altijd het beest in de bek

“Pas als je jouw eigen tekortkomingen vol in het gelaat durft te kijken, pas als je aan anderen goudeerlijk durft aan te geven welk deel van hun gedrag jou het leven moeilijk maakt, ervaar je een geheel nieuw soort groei.”

Lees meer »
Vertragen Ijsbrekers Robert van Geenhuizen

Om te kunnen versnellen, moet je vertragen

Wanneer alles instant moet, gunt niemand zichzelf de ruimte om goede oplossingen te maken. Daarom is het beheersen van tempo zo belangrijk. Vertragen is de effectieve tactiek. Marathonlopers en marketingdirecteuren spinnen er garen bij.

Lees meer »
Twijfelen mag, aarzelen niet

Twijfelen mag, aarzelen niet

Het is een prachtige uitdaging om onszelf, ons team en de mensen waarmee we werken, voortdurend te helpen versnellen en te groeien in de gekozen richting, tegen alle onzekerheid en natuurlijke weerstand in; twijfelen daarbij mag, aarzelen niet.

Lees meer »
Liever je hoofd boven het maaiveld, dan in het zand

Liever je hoofd boven het maaiveld, dan in het zand

Als kind had ik het al: er iets van zeggen in plaats van weg te kijken; het op mijn manier willen doen, in plaats van wat mijn omgeving verlangde. Het staat er heldhaftig als ik het zo teruglees, maar dat was het niet. Het kwam gewoon bij me omhoog, zonder er moeite voor te hoeven doen.

Lees meer »
Je bent de beste versie van jezelf

Je bent al de beste versie van jezelf

Met de gedachte dat je tekort schiet ‘omdat het beter moet’, teisteren wij elkaar en onze kinderen. Leer ongegeneerd te genieten van wat je nu bent: jouw beste uitvoering die op dit moment leverbaar is. Dán komt er ook het beste uit je.

Lees meer »

Als je een eik wilt worden, moet je eerst een eikel zijn

“Voorbij je eigen obstakels komen om eruit te halen wat erin zit, kan een crime zijn.” De ervaring van Bo klinkt door. “Maar iedereen kan leren zichzelf in een spiegel aan te kijken, al is het in het begin even wat fel voor de ogen. Je eerste stap bepaalt vervolgens de rest. Dat ik daar iemand een duw voor moet geven is irrelevant; de verandering zit in de persoon zelf.”

Lees meer »

Contact

Bruggensingel-Noord 33
3823 BB Amersfoort
06 – 55 84 00 85